עוגית שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס-
⇦ מצרכים:
- 1 ביצה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 כפות סוכר חום
- 1/3 כוס שמן
- 1 +1/4 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- חצי חבילת שוקולד מריר קצוץ או שוקולד לבן או מריר(כ- 50 גרם)
⇦ אופן הכנה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות ולשמן או לרפד בנייר אפייה תבנית אפייה שטוחה.
לטרוף את הביצים ו-2 סוגי הסוכר בקערה . (לא צריך מיקסר) להוסיף את השמן והווניל ולערבב עד שהתערובת אחידה לגמרי .להוסיף את יתר המרכיבים חוץ מהשוקולד ולערבב רק עד שהתערובת
אחידה. (תזכרו בכללים שלמדנו - לא לערבב יתר על המידה את המצרכים כדי לא לפתח את הגלוטן.)
לקפל פנימה את השוקולד הקצוץ .
לקרר במקרר כשעה כדי שתוכלו ליצור כדורים אחידים . ליצור כדורי בצק בידיים ולהניח בתבנית במרווחים של 2 ס"מ לפחות. אין צורך לשטח את הבצק, הוא ישתטח במהלך האפייה.
לאפות במשך כ-8 דקות, או עד שהעוגיות זהובות.
קרא עוד: מגנום שוקולד
קרא עוד: הר של פנקייקים